Tenk før du kjøper

De fleste norske hjem har en haug med gjenstander som bruker strøm, så tenk deg godt om før du kjøper flere apparater til hjemmet. Trenger du virkelig en ny blender eller stavmikser dersom du allerede har en foodprosessor? Må du ha alt av duppedingser som blir lansert til kjøkkenet, eller kan du heller bruke de tingene du allerede har? Hvis du tar deg tid til å tenke gjennom behovene dine, kan du spare både strøm og penger ved å kjøpe færre ting som bare blir stående til pynt.

Hvor mange skjermer trenger du?

De fleste hjem har mer enn én TV, men dersom hele familien vil se på ett og samme program, kan dere spare strøm gjennom å samle dere rundt samme skjerm. Det er også en grei regel å bare ha én skjerm påslått per person til enhver tid. Skal du se på TV kan du slå av nettbrett, PC og mobil. Skal du jobbe på PC, skru av alt annet. Og dersom du liker å spille nettkasino på www.riverbelle.org/norsk, trenger du ikke lenger å kjøpe et eget nettbrett til dette formålet, for du kan jo spille på PC. Vil du ha med spillene på farten, er dessuten mobiltelefonen en like god spillplattform som et nettbrett. Mobilen har du jo med deg uansett, så den kommer du ikke til å glemme igjen hjemme, slik du kan gjøre med nettbrettet.

Tenk strømforbruk

Hvis du likevel må kjøpe noe nytt, gjelder det å sammenligne ulike produkter for å finne det som bruker minst strøm. Dette er spesielt viktig dersom du kjøper større ting som kjøleskap, vaskemaskin og lignende. Men til og med ulike datamaskiner kan bruke ulik mengde strøm. Tenk også over hvor store ting du faktisk trenger. Har du behov for et stort kjøleskap dersom det bare blir stående halvfullt? Og trenger du egentlig den største TV-en som finnes, når en mindre TV har like bra bilde?